MIKSI MINÄ LÄHDIN EHDOLLE?

Elämässä kaikki nallekarkit ei mene aina tasan. On mitä erinäisimpiä syitä, miksi elämässä ei aina mene kuin strömsössä ja jolloin yhteiskunnan palvelut tulevat kansalaisen avuksi.

Yhteiskunta auttaa erilaisissa elämäntilanteissa, näistä tärkeänä toimijana soteala erilaisine palveluineen. Lähdin mukaan ehdolle, koska haluan olla varmistamassa, että tuleva soteuudistus toteutuu tasa-arvoisesti kaikki huomioonottaen.

Jokainen kansalainen käyttää sotepalveluita jossain vaiheessa elämäänsä. Kun sosiaali -ja terveyspalveluja tarvitaan, ei palveluun pääsy saa olla kiinni lompakon paksuudesta. Demokraattisin tapa rahoittaa palvelut on verotuksen kautta. Julkisesti tuotetut palvelut takaa, että rahat käytetään palveluihin, eikä ne mene veroparatiisien kautta pienen joukon taskuun. Vasemmiston painottama ennaltaehkäisevä työ on tärkeää myös talouden kannalta – panostamalla ennaltaehkäisevään työhön säästöjä syntyy tulevaisuudessa terveempinä kansalaisina -lapsina, nuorina, aikuisina ja vanhuksina.