MILJARDIEN VERONALENNUKSET RIKKAILLE EI OLE OIKEIN

Edellinen hallitus heikensi koulutuksen rahoitusta reilulla kädellä. Melkein miljardin leikkaukset koulutukseen oli niin suuri virhe, ettei sitä pystytä korjaamaan yhden vaalikauden aikana. Samaan aikaan kouluissa henkinen rasitus kasvaa, joka vaatii lisäpanostuksia mm. mielenterveyspalveluihin. Myös opettajat ovat uupuneita.

Nykyinen hallitus on onnistunut parantamaan tilannetta huomattavasti, mutta ei kuromaan umpeen edellisen hallituksen virheitä kokonaan. On pelko, että työ koulutuksen ja varhaiskasvatuksen parantamiseksi uhkaa mennä hukkaan Kokoomuksen kaltaisten oikeistopuolueiden ns. talousosaamisen vuoksi.

Tällä hetkellä meillä on päällä kolme isoa kriisiä; ilmastokriisi, vastenmielinen valloitussota Ukrainassa sekä energiakriisi. Koronastakaan emme ole vielä päässeet eroon kokonaan. Oikeisto uskoo saavansa kriisit hallintaan pienentämällä valtion tuloja antamalla miljardin veronkevennykset rikkaille. Tämä tehdään velaksi samaan aikaan vaatimalla kuria velkaantumiselle. Tässä on yhtälö, jota ei voi toteuttaa ilman suuria inhimillisiä kärsimyksiä; ilman suuria ihmisten arkeen vaikuttavia menoleikkauksia kuten massiivisia leikkauksia koulutukseen, terveydenhuoltoon tai muuhun valtion tärkeään tehtävään.

Emme kaipaa enää yhtään kriisiä lisää! On vastuutonta lupailla vaalien alla kaikista suurituloisimmille miljardin veronkevennyksiä.