ORPO-PURRAN HALLITUS ON UHKA SUOMALAISELLE DEMOKRATIALLE

Hyvä kirjoitus YLE:n verkkosivuilla äärioikeiston noususta Euroopassa – vaikkakin jutussa kiltisti puhutaan laitaoikeistosta. Linkin artikkeliin löydät tekstin alta.

“– Monet näistä puolueista ovat valtaan päästyään säätäneet lakeja, jotka heikentävät demokraattisia instituutioita. Pidän niitä vakavana uhkana demokratialle, sanoo Halikiopoulou.”

Niin pidän minäkin.

Sama kehitys tapahtuu parhaillaan meillä Suomessa. Instituutioita halveksutaan ministereitä ja puhemiestä myöten, ja niissä työskenteleviä henkilöitä maalitetaan, mediaa ja toimittajia unohtamatta.

Parhaillaan oikeiston silmätikkuna ovat työntekijät ja heidän etujärjestönsä. Vähän aikaa sitten oikeuskansleri sai oikeiston edustajat kimppuunsa kritisoimalla hallituksen toimia. Tätä on tapahtunut jo vuosia ja meno pahenee koko ajan. Sivistysporvareista on tullut äärioikeistoa hyysääviä populisteja.

Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miten voi perustella yhteistyötä puolueen kanssa, joka ajaa avoimen rasistista ja totalitaristista politiikkaa.

Toivottavasti artikkeli herättää kaikissa meissä mietteitä, millaisen Suomen haluamme. Onko ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate oikeasti heitettävissä roskiin rahan ja vallan vuoksi?

Minusta ei!

Kaksi linkkiä YLEN uutisiin. Mielestäni nämä kuvastavat hyvin, mihin suuntaan nykyhallitus haluaa mennä ja mistä entiset sivistyspuolueet ovat päättäneet luopua vallan vuoksi.

https://yle.fi/a/74-20070169

https://yle.fi/a/74-20072217