PERUSTULAIN LAVENTAMINEN UHKAA

Hyvät toverit.

Vaalit tuli, vaalit meni ja tulos on selvä. Takkiin tuli, varsinkin täällä pohjoisessa. Olen pyöritellyt päässä, mistä johtui ja en voi korostaa taktisen äänestämisen merkitystä. Tappiota 3,6% kun demareiden kannatus nousi 3,4%. Tuloksena kokoomukselle lisäpaikka Oulun vaalipiiristä.

Haluan kuitenkin antaa pisteet Vasemmistoliiton toiminnalle. Piiri teki valtavan työmäärän, samoin puolue. Tästä haluan kiittää Anna Mäkipäätä ja kaikkia muita vaalien parissa työtä tehneitä.

Vaikka nyt aurinko paistaa, politiikassa voi sanoa, että winter is coming.

Oon huolissaan kokoomuksen aikeista leikata valtion menoja 6 miljardilla. Tämä tulee väkisillä osumaan kaikista sairaisiin, vähävaraisimpiin, opiskelijoihin ja matalapalkka-alojen työntekijöihin, eläkeläisiin ja muihin yhteiskunnan tukia saaviin ihmisiin.

Oon myös huolissani Kokoomuksen aikeista laventaa, eli tulkita “löysemmin” perustuslain tulkintaa. Jos näin olisi tehty sipilän aikana, meillä olisi tällä hetkellä perustuslain vastainen soteuudistus. Seuraavan neljän vuoden aikana myöskään vähemmistöjen on valitettavasti vaikeaa odottaa ihmisoikeuksiin perustuvaa kohtelua esimerkiksi saamelaiskäräjälain osalta.

Kannustan kaikkia pitämään meteliä tulevan hallituksen aikeista ja sen vaikutuksista. Vaikuttaa, että kyyti tulee olemaan todella kylmää ja kovaa.

Iloakin löytyy. Uusia jäseniä on tullut parituhatta ja myös Pohjois-Pohjanmaalla väkeä on tullut mukavasti lisää. Tervetuloa kaikki uudet jäsenet. Tässä valossa tulevaisuus näyttää hyvältä.

Ei muuta ku liput liehumaan ja katse kohti tulevaa!