PIDETÄÄN ÄÄNTÄ!

“Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Tämä on Ihmisoikeusjulistuksen 1. artiklasta.

Kesällä kun Suomeen valittiin uusi hallitus, nousi ensimmäisenä kohu hallituksen ministereiden rasismista. Yllätyksenä tämä ei tullut – sillä hallituspuolueen edustajien rasistisia ulostuloja on saatu seurata jo vuosia.

Hallitus joutui tekemään historiallisen tiedonannon, miten aikoo puuttua rasismiin. Käytännön tekoja kaivattiin, mutta saatii höttöinen kyhäelmä korulauseita, jolla oli tarkoitus pyyhkiä koko kohu maton alle.

Hallitusohjelmassa on lukuisia kohtia, jotka ovat puhtaasti rasistisia. Maahanmuuttajien sosiaaliturvan eriyttäminen. Työttömyysturvan tason sitominen kielitaitoon. Paperittomien terveydenhoito-oikeuden heikentäminen. Vastaanottorahan alentaminen 

Nämä ovat osa hallituksen kaavailemia uudistuksia maahanmuuttopolitiikkaan. 

Ministerit ovat useaan otteeseen kertoneet, etteivät halua, että Suomeen tulee maahanmuuttajia. Perheiden yhdistämistä vaikeutetaan, kansalaisuuden saantoa kiristetään ja jos maahanmuuttaja joutuu työttömäksi, hänen on lähdettävä 3 kuukauden sisällä maasta, jos uutta työpaikkaa ei löydy.

Kaikki nämä suunnitellut toimet kertovat hallituspuolueiden ihmisvihasta. Tätä vahvistaa vielä flirttailut väestönvaihto-salaliittoteorian kanssa. Eikä pidä myöskään unohtaa äärioikeiston – jolla on vahvat kytkökset hallituspuolueeseen – tekemiä ja suunnittelemia terroritekoja. On nähty polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin. Valepommien lähettämistä ihmisoikeuksia puolustavien puolueiden toimistoon sekä puhdasta maalittamista heitä kohtaan, jotka ovat uskaltaneet puhua ihmisoikeuksien puolesta.

Viimeisin asia, missä hallituksen ihmisviha kukoistaa on toimet Venäjän rajalla. Puheissaan ministerit kertovat, että tulipa turvapaikanhakija mistä kohtaa rajaa vain, hän ei ole tervetullut. Itse ajattelen, että olipa syy rajalle tulemiseen mikä tahansa, nämä ihmiset ovat uhreja. Masinoitu turvapaikanhakijoiden kerääminen rajalle on hybridivaikuttamista, mutta se ei ole syy jättää apua tarvitsevia ihmisiä heitteille ja ilman mahdollisuutta hakea apua.

Maailma tulee muuttumaan valtavasti, kun ilmastonmuutoksen myötä ihmisten asuinpaikat muuttuvat asuinkelvottomaksi. Tämä tarkoittaa väistämättä ihmisten siirtymistä sinne, missä on elinkelpoista asua. Myös Suomi tulee saamaan oman osansa autettavista. 

Palestiinalaisiin kohdistuu Gazassa parhaillaan kansanmurha länsimaiden tukemana. Ukraina taistelee sortohallintoa vastaan. Puheet molemmilla hyökkääjillä on olleet samanlaisi; maat kuuluvat heille ja väärät kansat karkoitetaan. Minusta tämä kuulostaa samalta, kuin vajaa 100 vuotta sitten Euroopassa.

Juuri siksi on tehty YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus -jotta koskaan enää ei nähtäisi samanlaisia hirmutekoja kuin maailmassa nähtiin alle sata vuotta sitten.

Uskon kuitenkin ihmisen hyvyyteen ja olenkin nähnyt kuinka ihmiset sankoin joukoin kerääntyvät vastustamaan aikamme hirmutekoja ja puolustamaan ihmisoikeuksia. Näin tapahtuu myös juuri nyt, täällä Oulussa ja ympäri maailmaa. Olisi silti hienoa nähdä se päivä, ettei tällekkään miekkarille olisi tarvetta. Siihen asti, pidetään ääntä, jotta sortoa kohtaavien äänet tulevat kuulluiksi!